Copiii si internetul

copii pe internet

Ma gândeam zilele acestea la cat de multe avantaje au copii din ziua de azi si cum acestia nu stiu sa profite de tot ce au. Când eram eu mic copil, singurele moduri de joaca erau doar in aer liber pentru ca inca nu aparuse calculatoarele si internetul. Sincer sa fiu, era mult mai frumos sa stai sa te distrezi afara cu cei mai buni preteni, sa te bucuri de zi si de vremea de afara, decat sa pierzi zile si nopti intregi in fata unui monitor. Atunci eram si mai sanatosi, mai slabi, acum toti copii au probleme cu vederea si sunt obezi.

De când a aparut internetul, s-a spart si gasca noastra de prieteni, multi dintre ei s-au bagat adanc in jocurile video, iar o alta parte din nou, am inceput sa pornim „mici afaceri” pe internet care sa ne genereze un profit destul de frumusel.

Raman surprins când vad gasti de copii care discuta despre filme, tinand cont ca ei nu au nici macar 14 ani, varsta la care-ti faci buletin. Aici o mare parte din vina o au si parintii. Acestia ar trebui sa le controleze activitatea pe internet a copiilor si sa nu-i lase sa acceseze orice tip de site. Un adult responsabil, va „munci” putin la pc-ul unde va avea acces copilul lui. Va instala anumite programe si vor bloca multe site-uri care ar putea sa-i influenteze negativ.

Citeam astazi un articol in care se spunea clar ca jocurile video nu ii influenteaza in niciun fel pe cei mici, dar eu nu prea cred in acest studiu. Multi tineri pe care ii vad pe strazile din oras, sunt foarte pasionati de jocuri cu impuscaturi, de crime si de alte lucruri negative, iar tot ce se petrece intr-un anumit joc, ii face sa gandeasca intr-un mod gresit.

Pe copilul meu nu-l voi lasa sa utilizeze un computer cel putin pana la varsta de 10 ani. Atunci va fi destul de mare pentru a intelege ce este gresit si ce nu, ce are voie sa faca si ce nu. Voi incerca pe cat voi putea sa-l incurajez sa scrie, ii voi face un blog al sau si astfel se va dezvolta pozitiv.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *