Cum se pot recupera fisierele sterse accidental de pe un laptop

recuperare date calculator

Cu siguranta sunt foarte multe persoane care au trecut printr-o astfel de experienta neplacuta, reprezentata de stergerea din greseala a unor fisiere mai mult sau mai putin importante din laptop. Este evident ca acest lucru se poate intampla oricui, insa important este ceea ce facem dupa aceasta procedura nefericita

In mod cert, atunci cand apar astfel de accidente, trebuie sa faceti tot ce va sta in putinta pentru  a recupera fisierele pierdute. Modalitatea si posibilitatea de recuperare depinde insa foarte mult de felul in care au fost pierdute datele. Se pare, ca pentru cazul in care stergerea s-a produs accidental, singura solutie este reprezentata de folosirea unor  programe speciale pentru recuperarea fisierelor.

Avantajul dumneavoastra, in cazul in care va aflati intr-o astfel de situatie,  este reprezentat de faptul  ca exista destul de multe astfel de soft-uri, atat varianta gratuita cat si cu bani, care pot fi folosite destul de usor pentru a recupera fiserele sterse accidental de pe laptop-ul dumeavoastra. Desigur, eficienta lor depinde atat de varianta cat si de pret, si astfel se poate explica de ce unele isi fac treaba in timp ce altele nu. Un astfel de program, recomandat de foarte multe persoane este Recuva, care poate fi descarcat gratuit de pe diverse site-uri, si care se pare ca reuseste destul de bine sa readuca datele sterse inapoi.

Cum puteti recupera datele pierdute de pe calculator?

Legat de principiul acestor soft-uri, vestea proasta este ca procedura de recuperare  a unor fisiere sterse accidental se poate realiza doar in anumite conditii. In cazul in care nu detineti suficiente cunostiente despre acest lucru, iata cam in ce consta operatiunea de  recuperare a fisierelor sterse fara voie de pe un laptop, si nu numai. In momentul in care are loc stergerea unui fisier, se pare ca fisierul nu dispare pur si simplu de pe laptop sau calculator,  ci este doar „scos din uz”. Tocmai pentru acest lucru, el poate fi recuperat foarte usor.

Cu toata simplitatea operatiunii de recuperare, aceasta devine imposibila in cazul in care ea nu este realizata inainte de a scrie alteceva pe partitia sau harddisk-ul de pe care doriti sa recuperati. Cu cat sunt inscrise mai multe date noi , cu atat scad mai mult sansele de recuperare. Sunt multe astfel de informatii care pot fi aflate de pe internet, de pe unele bloguri ca acesta, iar multi dintre noi aleg sa mearga la un centru de reparatii laptop unde scot o suma frumusica de bani pentru un astfel de serviciu.

Dupa cum am precizat anterior, Recuva este un program de recuperare care poate fi folosit cu si fara ajutorul unui ajutor de tip wizard. In cazul in care optati pentru varianta cu wizard-ul, este necesar sa marcati cei trei pasi, referitori  la tipul fisierului (imagine, document etc), directorul din care a fost sters si  modul de scanare.

Programul este setat implicit ca sa inceapa recuperarea  prin   scanare normala. Aceasta operatiune se desfasoara destul de rapid, iar daca doriti alt mod puteti alege varianta  Deep scan, care dureaza ceva mai mult si este foarte amanuntita.  Se pare ca, datorita acestor programe de recuperare, nu terbuie sa va mai faceti nicio grija in cazul ati sters accidental anumite fisiere de pe laptop, recuperarea fiind posibila chiar si in cazul in care acestea au fost sterse cu Shift + Delete, pentru a nu ramane in Recycle Bin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *