De ce este atat de utila o bicicleta pliabila?

bicicleta pliabila

Bicicleta este un mijloc de transport care mentine sanatatea trupului si a psihicului, dar pe care, prea putini il aleg. Desi, se constata in ultima perioada un avant, datorat probabil pandemiei, lipsei de miscare pe care am fost fortati sa o toleram. Si, nu in ultimul rand, schimbarii cumva a principiilor si valorilor care ne guverneaza viata.

Asadar, cu putin timp in urma am inceput sa folosim din nou bicicletele, ca mijloc de transport utilizat nu doar pentru plimbare ci si pentru deplasarea la locul de munca sau in alte parti.

Din ce in ce mai mult apar piste speciale si, atunci, optam pentru bicicleta, un lucru extraordinar de benefic pentru sanatatea noastra.

Si cum nu putem sa urcam cu ele in alte mijloace de transport sau in diverse cladiri, este de dorit sa putem achizitiona o bicicleta pliabila.

Cum functioneaza bicicleta pliabila?

Sunt biciclete prevazute cu o maneta care le permite sa se plieze singure, putand sa o plasezi oriunde. Este usor de depozitat, iar acest avantaj le face sa fie atat de atractive pentru persoanele care nu beficiaza de un spatiu de depozitare generos.

In plus, datorita faptului ca se pot plia pana la o dimensiune redusa, aceste biciclete pot fi transportate cu usurinta in portbagajul masinii. Unele dintre ele pot fi depozitate chiar intr-un rucsac sau intr-o valiza. Sunt ideale pentru persoanele care doresc sa nu mai petreaca atat de mult timp in trafic si care isi propun sa se bucure de timpul lor in total alte moduri.

Sanatatea trebuie sa fie pe primul loc in cazul fiecaruia dintre noi, iar o ora de pedalat zilnica aduce o multime de avantaje pe termen lung. Pe langa faptul ca ramanem intr-o conditie fizica de invidiat, sanatatea cardiaca va avea si ea o multime de beneficii pe care le va intalni in urma acestei practici.

Ce avantaje vei avea daca vei alege o bicicleta pliabila?

  • Efect benefic asupra starii de sanatate. O deplasare pe bicicleta timp de doar 30 de minute te va ajuta sa mentii organismul sanatos, cu precadere inima si caile respiratorii. Scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
  • Efect benefic asupra psihicului. Bine, nu doar bicicleta are acest efect, ci orice sport practicat zilnic.
  • Transportul si depozitarea. Bicicleta este usor de transportat, intrucat aceasta poate deveni un bagaj de mana. Nici acasa nu ai nevoie de spatiu prea mult pentru ea.
  • Bicicleta poate fi utilizata de toata familia. Poate fi utilizata de toti membrii familiei, o puteti lua in autobuz, masina, metrou, barca, avion etc.
  • Foarte greu de furat pentru ca o poti lua cu tine oriunde mergi, nu pentru ca le-ar fi greu sa ridice o bicicleta mai usoara decat cea clasica.

Dezavantajele ale unei biciclete pliabile

Pretul relativ mare, in comparatie cu cel al unei biciclete clasice care se ridica de obicei la cateva sute de lei. Pretul unei biciclete pliabile este dublu, poate si mai mare in functie de mai multe criterii.

Grad ridicat de complexitate mecanica. Ce inseamna acest lucru? In cazul acestei biciclete, numarul pieselor si al articulatiilor aflate in componenta este mai mare, pentru a permite incadrarea acesteia intr-o forma care se pliaza.

Numar mai mic de viteze. In timpul mersului ai la dispozitie mai putine viteze decat in cazul unei biciclete clasice.

Greutatea mare fata de cea a unei biciclete clasice. Fiind compacta si cu mai multe piese, este evident de ce este mai grea o bicicleta pliabila. Vei depune un efort mai mare decat in cazul celei clasice.

Obositoare daca parcurgi distante mari. Din cauza numarului mic de viteze, a rotilor de dimensiune mica mersul pe o bicicleta pliabila poate fi obositor daca parcurgi distante mai lungi.

Cum alegem o bicicleta pliabila?

Daca v-ati decis si intentionati sa achizitionati o biclicleta pliabila luati in considerare urmatoarele aspecte:

  • Sa zicem ca nu o veti folosi decat foarte rar, adica de cateva ori pe an. Atunci nu este nevoie sa investiti intr-o bicicleta pliabila. Alegeti una clasica.
  • Daca va ganditi ca va veti deplasa la munca, prin oras, etc atunci bicicleta pliabila este alegerea ideala.
  • In cazul schimbarii mijloacelor de transport, de asemenea, bicicleta pliabila este perfecta.

Daca o vor folosi mai multi membri ai familiei, va fi nevoie sa modifici inaltimea cadrului pentru adaptare.

Chiar daca deazavantajele unei biciclete pliabile sunt mai multe in comparatie cu cele ale unei biciclete clasice, asta nu inseamna ca reprezinta puncte in minus in defavoarea deciziei de achizitie.

Cel mai bine este sa cantaresti decizia alegand-o pe cea mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *