Diferente dintre anvelopele de vara si cele all season

anvelope

In articolul de fata voi incerca sa prezint cat mai succint posibil diferentele dintre anvelopele de vara si cele all season, precum si de ce anvelopele de vara sunt special concepute pentru perioada anotimpului cald.

In primul rand, insusi cauciucurile din care anvelopele de vara sunt construite au o mult mai mare eficienta de rulare doar atunci cand temperatura la care sunt utilizate este de peste minim 7 sau 8 grade Celsius, in caz contrar eficienta de rulare scade, lucru care dauneaza semnificativ calitatii anvelopelor precum si rezistentei acestora. 


Intrucat in ultimele zile am trecut printr-o perioada caniculara, merita mentionat faptul ca anvelopele de vara isi pastreaza aderenta chiar si in timpul perioadei caniculare, lucru care nu este valabil si pentru alte tipuri de anvelope agricole, cum ar fi cele all season sau de iarna.

Ce trebuie sa stii despre anvelopele de vara?

In plus, anvelopele de vara mai sunt numite si anvelopele de performanta ridicata, si intr-un mod deloc surprinzator, acestea sunt mult mai potrivite pentru a fi utilizate la condusul de mare performanta, cum ar fi concursurile sau competiile internationale si nationale de condus, insa cu toate ca in comparatie cu anvelopele all season sau chiar si cele de iarna ofera o performanta mult mai ridicata, anvelopele de vara au o durabilitate mult mai redusa si de cele mai multe ori sunt mult mai scumpe decat celelalte tipuri de anvelope.

Asadar, anvelopele de vara sunt fabricate dintr-un cauciuc mult mai moale decat cel folosit la alte tipuri de anvelope, ceea ce permite o mult mai mare aderenta, ceea ce implicit creste manevrabilitatea autovehiculului, dar si franarea sau accelerarea acestuia.

Cu toate ca in general anvelopele de vara sunt recunoscute pentru faptul ca imbunatatesc performanta unui autovehicul in materie de viteza, franare sau manevrabilitate, unele anvelope de vara pot sa se uzeze si dupa aproape 10.000 de kilometri, lucru care le face sa fie foarte putin practice pe termen lung. In plus, acestea sunt foarte eficace chiar si pe timp de ploaie sau pe strazile umede, in mare parte datorita formelor imprimate pe cauciuc.

In comparatie cu anvelopele de vara, care isi merita pretul crescut si isi dovedesc utilitatea in materie de performanta doar pe temperaturi de peste 7 sau 8 grade Celsius, anvelopele all season sunt fabricate special pentru a permite unui autovehicul sa faca fata pe orice tip de vreme.

Cu alte cuvinte, anvelopele all season sunt mult mai versatile decat cele de vara. In comparatie cu anvelopele de vara, cele all season nu permit cauciucurilor sa alunece pe zapada, lucru care ti-ar putea convine sa folosesti anvelopele all season si pe timp de iarna, iar daca mai specificam si faptul ca anvelopele all season au o durata de viata pana si la de aproape cinci ori mai mare decat o anvelopa de vara, atunci probabil ca v-am convins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *