Inelul cu logodnă cu diamant, cea mai bună alegere când vine vorba despre cererea în căsătorie

inele de logodnă

Când vine vorba despre momentul cererii în căsătorie, cel mai important lucru este ca inelul de logodnă să fie perfect! În același timp, însă, găsirea lui poate fi misiunea imposibilă a vieții fiecărui bărbat, iar asta pentru că bijuteriile oferă numeroase tipuri și modele de inele de logodnă, astfel că s-ar putea să ai nevoie de o documentare serioasă pentru a-l găsi pe cel mai potrivit.

Așadar, deși, la prima vedere, nu pare atât de complicat, alegerea inelului de logodnă nu trebuie în niciun caz să fie făcută la întâmplare, ba dimpotrivă, sunt o mulțime de lucruri de care bărbații trebuie să țină cont atunci când vor să cumpere o astfel de bijuterie. Și, pornind de la această idee, lucrurile încep să se complice.

Cele mai populare inele de logodnă

De exemplu, știai că inelele de logodnă – cel puțin cele mai populare dintre ele – sunt împărțite în 4 categorii? Deși majoritatea bărbaților nici nu au auzit de ele, acestea sunt solitaire, three-stone, halo și eternity.

Iată ce trebuie să știi despre fiecare dintre ele:

  • Inelul de logodnă de tip solitaire este acel tip de inel de logodnă care are o singură piatră poziționată central, adică acela pe care îl vezi în mai toate filmele și pe mâna foarte multor vedete. Deși este vorba, așadar, despre un inel clasic și foarte simplu, acesta este cu adevărat cel mai apreciat tip de inel de logodnă din lume! Există, însă, și un motiv: în general, acea piatră este, de fapt, un diamant, pe care toate femeile îl doresc într-o dimensiune cât mai mare.
  • Inelul de logodnă three-stone conține, așa cum îi spune și numele, trei pietre de aceeași dimensiune, așezate în șir.
  • Inelul de logodnă de tip halo are, și el, mai multe pietre – una mai mare, poziționată central, și altele mai mici, așezate de-o parte și de alta primeia.
  • Inelul de logodnă eternity este încrustat, de asemenea, cu mai multe pietre, toate având dimensiuni mici și fiind așezate simetric pe cea mai mare suprafață a cercului.

Diamantul – cea mai apreciată piatră pentru inelele de logodnă

Când vine vorba despre alegerea pietrei pentru inelul de logodnă, diamantul ar trebui să fie, fără doar și poate, prima opțiune.

Deși există numeroase astfel de bijuterii și cu altfel de pietre – de la safir, rubin, smarald și ametist, și până la zirconiu, care, de fapt, imită diamantul – cea mai dură piatră prețioasă din lume rămâne și cea mai populară.

Evident, pe cât sunt de dorite și apreciate, pe atât sunt de scumpe bijuteriile cu diamant. Asta nu înseamnă, însă, că prețurile nu pot fi accesibile. Acestea sunt stabilite în funcție de greutatea diamantului, care se măsoară în carate. Un carat are aproximativ 0,2 grame.
În plus, la alegerea pietrei mai sunt luate în considerare încă trei mari caracteristici care, alături de greutate, formează cunoscutul standard 4C – cut, colour, clarity, carat – utilizat în întreaga lume pentru stabilirea rarității pietrei.

Ca să îți poți face o idee, prețul unui inel de logodnă cu diamant poate porni de la puțin sub 1000 lei, și poate ajunge până la peste 1000 euro, în condițiile în care vorbim despre un inel obișnuit, nu despre unul la fel ca al vedetelor, care, evident, poate ajunge și până la câteva milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *