Multi parinti nu sunt responsabili

parinti si copii

Nu este doar parerea mea, am mai discutat cu multe persoane pe marginea acestui subiect si majoritatea aveau aceeasi parere ca mine. Parintii nu stiu sa-si mai educe copii, iar acestia ajung sa fie in adolescenta o adevarata problema pentru ei, dar si pentru societate. Vedem zilnic zeci de tineri fara niciun viitor, tineri care cred ca prin a-si pierde noptile prin cartiere, prin violenta si prin fapte urate vor ajunge mari, cu bani si influenti. Asta urmaresc toti, sa faca bani cat mai usor, deci ilegal.

Ideea este ca parintii ar trebui sa fie mai responsabili, sa aloce mai mult timp educatiei si sa nu-i lase pe copii sa traiasca dupa capul lor pentru ca nu sunt inca suficienti de maturi pentru a deosebi binele de raul si vor lua drept exemple niste tineri ratati care nu fac decat rau societatii, tineri care au trecut prin puscarie si care au facut fapte de nedescris, tineri care au facut filme pentru bani, care au spart case, care au talharit oameni, iar lista poate continua. 

Nu stiu daca scoala poate cizela un copil atata timp cat parintii nu l-au invatat nimic pana in prima clasa de scoala. Copilului ii dai deja un drum in primii ani de viata, cand sta zilnic langa tine, atunci il poti invata lucrurile esentiale, atunci ti-l formezi cu adevarat. La scoala poate invata mai multe prostii decat lucruri bune daca tu nu ai avut grija sa-l inveti ce este bine si ce nu.

Intalnesc zilnic copii care imi vorbesc urat, chiar daca sunt mult mai mare ca ei, nici nu stiu cum sa reactionez in astfel de situatii. Ma gandesc de fiecare data ce au facut parintii lor si daca ei sunt multumiti cand privesc la copilul lor si-l vad ca a ajuns in acest stagiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *