O fi contagios egoismul?

dalai lama
Cat de bizar ti-se pare cand esti intrebat cand te-ai sacrificat vreodata pentru cel care intreaba!!
In mod normal daca am facut sacrificiul,l-am facut pentru ca am vrut,si nu pentru a cere ceva la schimb,si cand stii ca ai preferat sa iti dai si ultimul „cent” ca sa ajuti,si auzi un repros atat de mare „cand ti-am luat eu pana la ultimul „cent”,desi cu propia mana l-ai luat,si de asemena cu atat de multa constiinta de cauza?
Apoi sunt intrebata cand a fost asta, ca de ce „scot ochii”daca tot am ajutat,ca uitase acel lucru,si culmea , de ce tin minte toate lucrurile ,ca acea persoana si uitase,si sare „iritata” ca eu le tin minte,iar ea,nu!!
 
Da,tin minte,pentru ca in momentul acela, cel mai importat lucru era sa ajut,si mai tin minte pentru ca era o persoana importanta.
Dar tu, „drag prieten” ai uitat cand alții fac sacrificii,si cel  mai important,ai uitat sa ai bunul simt ,sa nu pui astfel de intrebari si doar sa fii pur si simplu recunoscator,sau ti-se pare prea mult ca te simti dator in a inapoia mana intinsa la nevoie?!
Si mai te si miri de ce pe viitor o sa ma gandesc de 2 ori inainte de mai sacrifica ceva.
Tot ce vreau , nu este servicul inapoi,ci intrebarile tampite puse „cand ai facut tu asa ceva  pentru mine„!!
 
Asta este,mai intalnim si astfel de persoane,dar daca incercam sa ne educam sufeltul sa nu se intristeze la fiecare lucru,o sa putem merge inainte,fara apasarile sufletesti ,si fara ignoranta celor care candva ti-ai da si viata !
Cel mai mult tin minte cand am o favoare de inapoiat celor care mi-au fost alaturi si m-au ajutat ,si vreau, sa inapoiez cu drag si oricand acest gest!!
Oare o fi contagios egoismul, si nu mai întîlnim oameni cu un suflet bogat?
Sperand la o noua zi,si  efectiv mai buna, înconjurata de oameni in adevăratul sens al cuvandtul,va spun sa aveți grija de sufletele voastre dragi si de cei de langa – prețuiții pe cei care merita,si lăsați sa plece cei care te părăsesc!!
©N.R.A.E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *