Susținerea crescătorilor de animale, o prioritate pentru Sorin Chelmu, candidatul AUR pentru CJ Vaslui

Sorin Sergiu Chelmu - CJ Vaslui

Sorin Sergiu Chelmu, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, și-a exprimat angajamentul ferm față de susținerea crescătorilor de animale, pe care îi consideră coloana vertebrală a agriculturii locale. Într-o recentă postare pe pagina sa de Facebook, Chelmu a detaliat planurile sale de sprijin și dezvoltare pentru acest sector vital.

Crescătorii de animale sunt coloana vertebrală a agriculturii noastre, iar eu sunt determinat să găsesc soluții eficiente și durabile pentru a-i susține”, a declarat Sorin Chelmu. „Am capacitatea de a înțelege piața și nevoile sale. De aceea, propunerile mele se bazează întotdeauna pe realitățile economice și pe cerințele pieței.”

Candidatul AUR a subliniat că va colabora îndeaproape cu toți actorii din industrie pentru a se asigura că deciziile luate vor fi cele mai bune posibile. El a promis că va fi alături de fiecare crescător de animale în toate demersurile sale, oferind sprijin prin diverse programe de finanțare și dezvoltare a fermelor.

Printre măsurile propuse de Sorin Chelmu se numără:

  • Crearea de programe de finanțare și suport pentru dezvoltarea fermelor: Aceste programe vor fi esențiale pentru a ajuta crescătorii să își modernizeze și extindă operațiunile.
  • Facilitarea accesului la piețe: Chelmu intenționează să dezvolte strategii pentru a conecta fermierii locali cu piețele naționale și internaționale, asigurându-se că produsele lor găsesc calea către consumatori.
  • Promovarea produselor locale: Un accent deosebit va fi pus pe promovarea și certificarea produselor locale, pentru a aduce un plus de valoare și a încuraja consumul intern.
  • Investiții în modernizarea infrastructurii: Modernizarea infrastructurii agricole va fi o prioritate, asigurând condiții mai bune pentru producție și transport.
  • Susținerea inovațiilor: Chelmu a declarat că va sprijini inovațiile tehnologice care pot aduce plus-valoare sectorului agricol.

Vreau să asigur fiecare crescător de animale că voi fi alături de el în toate demersurile sale. Vom crea programe de finanțare și suport pentru dezvoltarea fermelor, vom facilita accesul la piețe și vom promova produsele locale. Vom investi în modernizarea infrastructurii și vom susține inovațiile care pot aduce plus-valoare acestui sector esențial”, a adăugat candidatul AUR la funcția de președinte al CJ Vaslui.

Material realizat SC Ababei Online S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor – Alianța AUR Vaslui, CMF: 21240330