Despre dependenta de telefon

dependenta de telefon

Traim intr-un secol in care fiecare persoana are un telefon mobil de tip smart. Chiar daca esti copil de peste 10 ani (sunt cazuri in care parintii achizitioneaza telefone copiilor inca de la o varsta mai frageda) sau adult cu o varsta inaintata, cu totii folosim zilnic un telefon mobil care tine locul mai multor device-uri sau lucruri fizice pe care le foloseam pana acum. Este un lucru perfect valabil, iar domeniul acesta, al telefoanelor mobile, va creste considerabil atata timp cat noi am dezvoltat o dependenta pentru acestea. Cunoscutele magazine online vand telefoane pe banda rulanta, dar si cele care se ocupa cu vanzarea de accesorii pentru telefoane (huse, folii) sunt un real succes. Clienti vor fi mereu in acest domeniu, deci posibilitatea de dezvoltare este mare.

Acum ca am dat si un mic pont de business in mediul online, trebuie sa vorbim si despre lucruri mai serioase. Faptul ca telefoanele destepte sunt atat de prezenta in viata noastra nu este doar un lucru bun. Dependenta de orice natura este considerata un aspect negativ, iar faptul ca nu mai stim sa citim un ziar sau o carte fizica, nu este deloc incurajator pentru privirea noastra. Plus ca lipseste farmecul de a citi o carte, de a o rasfoi, de a-i mirosi paginile atunci cand este noua sau de a pune un semn de carte fizic. Aceleasi lucruri se aplica si la citirea ziarelor, zeci de redactii si-au inchis deja sediile pentru ca si-au deschis pagini online mult mai apreciate de publicul comercial.

Trist este faptul ca foarte multi copii au dezvoltat aceasta dependenta, iar acum ei nu pot sta fara telefoane. Atunci cand ei au inceput sa inlocuiasca jocurile fizice, cu prietenii, pe afara, cu jocurile pe telefon sau pe calculator, este deja o problema. Nu doar pentru ochi si modul de a gandi, dar in modul asta ajungem sa vedem pe strazi numai copii cu kilograme in plus care nu sunt foarte bine adaptati societatii in care traim. Acesti oameni nu vor avea niciodata niste principii foarte bine definite aplicate la realitate pentru ca traiesc mai mult in mediul virtual decat in viata reala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *