Biroul de acasă a devenit un fenomen în creștere. Sunt unii care prefera biroul de acasă pentru ca aici găsesc liniștea de care au nevoie pentru a se concentra și a munci; altti aleg aceasta soluție pentru a putea impaca exigentele familiale cu cele ale muncii; mai sunt și cei care, deși în mod curent muncesc la birou, își doresc și un punct de lucru acasă, în așa fel încât, în caz de nevoie, sa poată sa continue munca acasă.
Biroul de acasă … la perete
Ideea de birou în casa pe care o sugeram e ceva mai mult de un perete utilat, e un adevărat și propriu ”birou în perete”.
Ne gândim la o structura divizata în trei părți: în mijloc se afla o tablie lunga- biroul propriu-zis cu sertare în partea inferioara și cu 2-3 rafturi în partea de sus, unde se pot aranja cărți sau câte un obiect cu finalitate decorativa (fără însă a exagera); de o parte și de alta a zonei centrale, care constituie adevăratul punct de lucru, se pot realiza doua dulapioare ce vor fi necesare pentru pastrarea documentelor și a diverselor instrumente necesare. Astfel veți reuși sa păstrați în permanenta curata și ordonata zona de lucru.
Pentru culoarea structurii se consiliaza alegerea acelorasi vopseluri cu cele ale zonei în care ne găsim, în așa fel ca se mimetizeaza. Dacă biroul de acasă în perete se afla într-o zona a casei lipsita de ferestre, sau slab luminata de către lumina solara, se aleg mobile deschise la culoare și se zugravesc pereții în aceeași tonalitate, astfel încât, cel puțin, zona ca reflecta mai bine lumina solara.
1 Comment