Cum sa folositi cantarele electronice

cantare electronice

Exista cantare electronice in foarte multe domenii variind de la cantare de baie care inregistreaza fluctuatiile in greutate, pana la cele pentru cantarirea alimentelor si ingredientelor, bijuteriilor si bebelusilor. Toate acestea au ceva in comun si anume faptul ca sunt aparate precise de masura care va ofera o citire corecta pe care va puteti baza.

Exista foarte multe modele disponibile pe piata dar atunci cand doriti sa achizitionati un cantar de bucatarie, este de preferat sa alegeti unul cu un afisaj mare, care sa aiba optiunea de a converti unitatile de masura, sa poata masura volumul, cum ar fi  o jumate de lingura, sa aiba optiunea de tara, un vas care sa poata fi inlocuit si o buna capacitate de masurare.

Pentru a efectua o masuratoare, mai intai trebuie sa luati cantarul electronic si sa va asigurati ca acesta este dispus pe o suprafata plata pentru a obtine citiri precise. Apoi, trebuie sa apasati pe butonul de pornire / tara / oprire.

Functia tara este construita special pentru a elimina greutatea vasului pentru a produce masuratori precise doar in cazul ingredientelor, fara a mai adauga si greutati suplimentare. Apoi alegeti unitatea de masura in functie de sistemul de masurare pe care doriti sa il utilizati. Majoritatea cantarelor electronice ofera posibilitatea alegerii intre livre sau kilograme si subdiviziunile acestora.

Cum puteti cantari ingredientele cu cantare electronice?

In acest moment, sunteti gata sa masurati ingredientele. Puneti ingredientele pe care doriti sa le masurati pe platforma sau in vas si asteptati ca citirea sa fie afisata pe ecran. Pentru o citire precisa, asigurati-va ca ingredientele nu depasesc marginile cantarului si ca nu ati luat citirea imediat ce ati asezat ingregientele pe aparat.

Trebuie sa lasati sa treaca cateva secunde pentru o citire precisa. In cazul in care utilizati un cantar electronic de baie, pasiti cu usurinta pe acesta si asteptati cateva secunde stand cat mai nemiscat si asteptand sa se afiseze citirea. Incercati sa va cantariti intotdeauna in acelasi moment al zilei, sa purtati aceleasi haine si tineti minte ca exista numerosi factori care pot influenta citirile cum ar fi retentia de apa sau dezhidratarea cauzata de exercitii fizice prelungite sau de boala.

Din cand in cand, este posibil sa fie nevoie sa faceti o calibrare. Nu este nevoie sa faceti acest lucru prea des deoarece aceste aparatele sunt calibrate precis din fabrica dar utilizarea frecventa si expunerea la manipularea dura poate duce la dereglari. De obicei, trebuie sa tineti apasat butonul de calibrare pana cand afisajul se schimba in 000.

Asezati apoi greutatea de calibrare, lasati-o cateva secunde pentru a fi citita si apasati butonul din nou. Utilizati intotdeauna cantarul electronic cu grija si asigurati-va ca nu depasiti sarcina maxima admisa inscrisa de producator in instructiunile de exploatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *