Spontaneitatea

blogging

Daca esti blogger sigur cunosti sentimentul acela cand nu ai idee despre ce sa mai scrii si îti stresezi mintea numai pentru a gasii un subiect bun pe care sa-l abordezi. De-a lungul timpului oricine s-a confruntat cu astfel de situatii si nu numai în domeniul blogging-ului ci în toate domeniile. Probabil, când ajung în aceasta situatie multi ar începe sa ”mediteze” în cautarea unei solutii dar în 90 la suta din cazuri nu te alegi cu nimic în urma acestei activitati sau, eventual, cu o durere de cap.

Ei bine, dupa ce v-am descurajat atât, asta în cazul în care aveati de gând sa apelati la solutia cu meditatul, e timpul sa va spun ca spontaneitatea este solutia! De cele mai multe ori, ideile bune de articole mi-au trecut prin minte în cele mai bizare momente precum împaturirea hainelor sau stergerea prafului.

Privind dintr-un alt punct de vedere, sa fi spontan e o necesitate în ziua de azi. Ce faci daca, de exemplu esti învitat pe neasteptate la un eveniment si nu ai nici cea mai vaga idee despre ce o sa vorbesti în fata publicului. Improvizatia si spontaneitatea sunt cheia succesului! Daca esti pus în aceasta situatie poti tine cont de urmatoarele lucruri:

Parerea publicului

Daca ai fost nevoit sa improvizezi un semi-discurs si esti nesigur poti afla parerea publicului analizând expresia fetelor acestora. Daca ai fost atât de neinspirat încât ai reusit sa plictisesti îngrozitor oamenii, sa nu te miri daca acestia au fata de manelisti care tocmai au iesit de la un concert de muzica clasica (nu vreau sa ofensez pe nimeni).

Dezvoltă-ți gândirea

Chiar daca trebuie sa abordezi un subiect în care nu ai nici o cunostinta trebuie sa gândesti în ansamblu si sa încerci singur sa gasesti raspuns la întrebari elementare legate de subiectul de discutie, astfel vei reusii totusi sa-ti formezi o idee.

Daca te aflii la un eveniment care are ca tema tehnologia, fi sigur ca prin preajma vor fi macar câteva bannere sau afise care sa indice câteva informatii specifice.

În urma celor spuse sper sa luati în considerare micile sfaturi pe care le-am enumerat mai sus si suta la suta nu ve-ti da gres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *