Leacuri de prin lume adunate

leacuri babesti
Cu toții am auzit de leacurile băbești practicate în țara noastră, dar și în alte țări, ca și la noi, există o sumedenie de remedii ce combat cu succes răceala, guturaiul și alte neplăceri date de sezonul rece.
În Germania, renașterea medicinii a avut loc între secolele 11 și 13, iar Hildegard van Bingen este una dintre cele mai mari personalități ale acelei perioade. Ea era de părere că în organismul nostru trebuie să se armonizeze 4 elemente și 4 seve. Una din rețetele de sezon era pâinea cu mirodenii. Prin urmare, se rumenesc într-o tigaie o lingură de semințe de anason și patru linguri de semințe de mărar, timp în care se inspiră adânc aroma uleiurilor respective. O dată cu primele semne ale răcelii, se recomandă consumul a câte două felii de pâine, dimineața și seara, alături de semințele rămase.
În caz de guturai, putem pune în aplicare rețeta rusească pe bază de suc din sfeclă roșie – ce se picură în nas, cu o pipetă. O cură anti-bronșită, făcând parte tot din rețetele de familie rusești, este frecarea tălpilor picioarelor cu usturoi zdrobit, apoi învelirea lor în șosete de lână. În continuare, se masează pieptul cu untură de porc și se îmbracă o pijama călduroasă. La sfârșit, se bea un păhărel de vin roșu, amestecat cu o linguriță de miere. Se repetă procedeul până la dispariția simptomelor răcelii.
Indienii ne sfătuiesc, ca în cazul în care ne înfruntăm cu o infecție, să amestecăm câte o linguriță de scorțișoară și de cuișoare măcinate cu două lingurițe de praf de ghimbir. Se pune jumătate de linguriță de amestec într-o ceașcă cu apă clocotită, se amestecă și se bea de două ori pe zi. Spre deosebire de țările amintite mai sus, ce aplică mai mult remediile naturiste pentru aș îmbunătăți sănătatea, medicina tradițională chineză este de părere că cei sănătoși sunt cei care sunt și echilibrați. De aceea, pentru aș îmbunătăți sistemul imunitar și de aș păstra tot timpul buna dispoziție, ei apelează la metode precum acupunctura, încălzirea punctelor de acupunctură (moxibustia) și exerciții de mișcare.
Masarea urechilor presupune activarea propriilor forțe vindecătoare – se masează mai întâi toată urechea și se netezesc marginile. Se frământă, în continuare, cu degetele, cartilajul aflat chiar deasupra lobului urechii, după care se trage în jos, puternic și repede, lobul urechii de vreo 20 de ori. Procedând în acest fel, veți simți căldura ”inundându-vă” tot corpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *