Sfaturi pentru cumpararea unui laptop second hand

laptop second hand

Laptop-ul second hand pare sa fie o varianta foarte buna, mai ales daca esti student si bugetul tau nu arata prea bine, adica este departe de pretul unui laptop nou. Totul pare o afacere extraordinara, dar si aceasta investitie presupune anumite riscuri, pe care daca esti atent si tii cont de sfaturile urmatoare, le poti reduce sau chiar elimina. Cu alte cuvinte, atunci cand iti cumperi un laptop second hand trebuie sa te uiti la anumite aspecte, ca sa nu iti iei teapa si sa ti se strice in cateva luni, si asta daca ai norocul sa nu prezinte defectiunea chiar din momentul achizitionarii.

Pentru inceput va trebui sa cercetezi piata, adica sa vezi cam ce modele se gasesc in banii tai si ce configuratii au, astfel incat sa te decizi ce anume cauti. Poti incerca sa vezi si cat ar costa unul nou, pentru ca in cazul in care nu este o diferenta prea mare, ar fi mai bine sa mai strangi niste bani si sa iti cumperi produsul nou pentru ca te va tine mai mult si vei avea si garantie la el.

Dupa ce ai gasit laptopuri second hand care sa iti convina vezi daca mai este in garantie. Sunt sanse destul de mici sa mai fie, dar poate ai noroc.

Cum poti sa imbunatatesti un laptop second hand?

Daca vrei sa il si upgradezi, atunci, din suma pe care o ai, va trebui sa rezervi niste bani si pentru componentele pe care vrei sa le inlocuiesti sau sa le adaugi putere. Oricum, la final ar fi bine sa faci un calcul sa vezi daca se merita sa cumperi un laptop second hand pe care sa il imbunatatesti sau sa iei unul nou.

De asemenea, ar fi bine sa eviti laptop-urile foarte vechi, pentru ca oricum tehnologia IT evolueaza intr-un ritm foarte rapid, iar daca laptop-ul are mai mult de cinci ani, atunci este posibil sa nu iti mai fie foarte util din mai multe considerente: nu vei putea sa rulezi cu el un soft de generatie noua, este posibil sa nu iti permita sa montezi un hard nou, de garantie nici nu se mai pune problema si mai exista si riscul sa prezinte defectiuni, iar repararea lui sa fie mult prea costisitoare, adica daca se intampla sa ti se strice, vei fi nevoit sa iti iei altul.
In ceea ce priveste specificatiile tehnice, trebuie sa fii atent in primul rand la procesor, ca sa fie cel putin Intel Centrino si sa aiba o memorie RAM suficient de mare, adica obligatoriu peste 512 MB RAM.

La capitolul baterie, lucrurile sunt ceva mai simple, in sensul ca, de cele mai multe ori aceasta este uzata, asa ca trebuie sa ai in vedere sa iti cumperi una nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *